حسابهای دریافتنی چیست؟

فهرست

حسابهای دریافتنی نشان دهنده مطالبات واحد تجاری از اشخاص و شرکت هاست. این حساب ممکن است از فروش کالا یا ارائه خدمات، پرداخت مساعده، پرداخت وام یا مواردی از این قبیل بوجود بیاید. به مفهوم طلب شرکت از دیگران نیز است که معمولا هنگام فروش کالا یا خدمات به مشتریات و یا اینکه بنا بر هر دلیل دیگری شرکت از دیگران طلبکار میشود.
ماهیت حسابهای دریافتنی چیست؟
با توجه به اینکه حسابهای دریافتنی جز دارایی‎های واحد اقتصادی می‎باشد و دارایی ها نیز ماهیت بدهکار دارند ماهیت حسابهای دریافتنی هم بدهکار می‎باشد.
انواع حسابهای دریافتنی: حساب دریافتنی تجاری و غیر تجاری
.
.
.
حسابهای دریافتنی تجاری چیست؟
در صورتی که مطالبات از طریق فعالیت مستمر و اصلی واحد تجاری (فروش کالا یا ارائه خدمات) به وجود آمده باشند“حساب های دریافتنی تجاری” نامیده می شوند به عنوان مثال مطالبات ناشی از فروش درب اتوماتیک در شرکت تولید کننده این محصول باید در حساب های دریافتنی تجاری ثبت شود.
.
.
.
حسابهای دریافتنی غیر تجاری چیست؟
چنانچه مطالبات ناشی از عواملی غیر از فعالیت اصلی و مستمر واحد تجاری باشد “حساب های دریافتنی غیر تجاری” نام نهاده میشود. پرداخت مساعده به کارمندان، پرداخت وام به اشخاص و شرکت ها جز این گروه حساب های دریافتنی می باشند.
.
.
.
نکته مهم:
به مطالباتی که در قبال آن ها از بدهکاران اسنادی از قبیل چک و سفته دریافت شود، “اسناد دریافتنی” گفته می شود. در صورت عدم دریافت اسناد از بدهکاران به این نوع مطالبات، “حساب های دریافتنی” اطلاق می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره مالی از شرکت IGA

شرکت حسابداری IGA، دارای
1.خدمات پیاده سازی سیستم حسابداری
2. ارائه مشاوره مالیاتی

3.گزارش حسابرسی معتبر ممهور شده
4.ارائه دهنده خدمات مالی و حسابداری 
5.ارائه دهنده خدمات آموزش به پرسنل
6.خدمات تنظیم اظهارنامه و دفاتر قانونی است

لطفا برای مشاوره رایگان در این حوزه اطلاعات تماس خود را با ما به اشتراک گذارید.